O mnie

Cześć! Mam na imię Karolina i piszę zdrowo o diecie i lifestyle’u. Jestem dietetykiem klinicznym i chętnie pomogę osiągnąć Twoje wymarzone cele dzięki współpracy online.

Ostatnie posty

    Sorry, no posts matched your criteria.

Lody czekoladowe bez cukru, mleka i jaj

Pyszne lody czekoladowe bez mleka krowiegu, cukru i jajek? To jest możliwe! : -) A jeśli jesteś miłośnikiem mleka kokosowego tak jak ja, to już całkowicie pokochasz te lody.

Lody czekoladowe

Czas przygotowania: 5 Minut
Czas gotowania: 30 Minut
Łączny czas: 35 Minut
Ilość porcji: 4 osoby

Składniki

Składniki
  • puszka mleczka kokosowego
  • łyżka masła orzechowego
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • 3 łyżki ksylitolu
  • szczypta kurkumy
  • szczypta cynamonu
Makroskładniki (porcja)
  • Kaloryczność: 307 kcal
  • Białko: 4 g
  • Węglowodany: 24 g
  • Tłuszcze: 23 g

Przygotowanie

1. Mleczko kokosowe, przyprawy, masło orzechowe, kakao i ksylitol zblendować na gładką masę. Jeśli masz maszynkę do lodów to w niej je przygotuj. Jeśli nie to zamrażaj lody w pojemniczku przez około 3-4 godziny.
Drukuj przepis
[/vc_row]

 

Smacznego,

Napisz komentarz